Kuchařské recepty pro každého

Velikonoční karotkový beránek

Potřebujeme tyto suroviny:
3 žloutky
2 bílky
125 g cukru
100 g karotky nebo mrkve
1 malá lžička strouhané citrónové kůry
2 polévkové lžíce šťávy z citrónu
125 g strouhaných neloupaných mandlí
100 g polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
50 g sekaných dýňových jadérek
50 g bílé čokoládové polevy
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Karotku jemně nastrouháme.
V míse utřeme žloutky s cukrem na hladký krém, přidáme kůru a šťávu z citrónu.
Prosejeme mouku, přidáme strouhané mandle, kypřící prášek a postupně vmícháme do krému.
Ušleháme bílky se solí na tuhý sníh.
Do těsta přidáme dýňová semínka.
Do předehřáté trouby asi na 175°C vložíme plech, na který postavíme formu.
Tu jsme řádně vymazali a vysypali strouhankou nebo strouhaným kokosem, naplnili připraveným těstem a přiklopili vymazanou a vysypanou druhou částí beránka.
Pečeme asi 40 minut.
Upečeného beránka necháme ve formě trochu zchladnout, opatrně vyklopíme a necháme úplně vychladnout.
Připravíme si polevu podle návodu na sáčku.
Obsah dáme do mikrotenového pytlíku, kterému ustřihneme růžek a ozdobíme dle své fantasie.
Velikonoční karotkový beránek
Velikonoční karotkový beránek