Kuchařské recepty pro každého

Velikonoční celta

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g hladké mouky
150 g cukru
150 g másla
sůl
1 vejce
3 žloutky
vanilkový cukr
40 g droždí
citrónová kůra
2-2,5 dl smetany
sníh ze 3 bílků
300 g sušených švestek
50 g perníku
máslo na polití
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mouku mírně osolíme, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, vejce, žloutky, vanilku, kvásek, strouhanou citrónovou kůru a smetanou zaděláme těsto, které vyválíme.
Placku položíme na vymazaný plech, potřeme ji sněhem z bílků, posypeme předvařenými vypeckovanými nadrobno pokrájenými sušenými švestkami, poprášíme strouhaným perníkem, postříkáme rozpuštěným máslem a upečeme.
Pak necháme vychladnout a nakrájíme.
Velikonoční celta
Velikonoční celta