Kuchařské recepty pro každého

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g margarínu
250 g cukru krupice
250 g netučného tvarohu
250 g polohrubé mouky
3 vejce
půl prášku do pečiva
strouhaná kůra z chemicky neošetřeného citronu
50 g jader vlašských ořechů
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Margarín a tvaroh dobře utřeme s vejci a cukrem.
Přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva, usekaná ořechová jádra a citrónovou kůru.
Formu na beránka vymažeme tukem, vysypeme moukou, naplníme připraveným těstem, přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut.
Ihned po vyjmutí z trouby vyklopíme a bohatě pocukrujeme.
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční beránek z tvarohového těsta