Kuchařské recepty pro každého

Velikonoční beránek z pomazánkového másla

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g polohrubé mouky
200 g cukru
250 g pomazánkového másla bez příchuti
2 vejce
3/4 prášku do pečiva
2 lžíce rozinek
3 lžíce sekaného sušeného ovoce
2 lžíce sekaných mandlí, několik lžic mléka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Máslo, cukr, žloutky utřeme do pěny.
Ovoce, ořechy, prášek do pečiva promícháme v mouce a společně s několika lžícemi mléka přidáme do utřené hmoty.
Nakonec lehce zašleháme tuhý sníh z bílků, naplníme do beránkové formy, kterou vymažeme tukem a vysypeme strouhankou a pečeme cca při 180°C v elektrické troubě nebo při 160°C v troubě horkovzdušné.
Upečeného a vychladlého beránka vyklopíme z formy a posypeme cukrem nebo ozdobíme libovolnou polevou.
Velikonoční beránek z pomazánkového másla
Velikonoční beránek z pomazánkového másla