Kuchařské recepty pro každého

Velikonoční beránek

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g polohrubé mouky
120 g cukru
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
4 lžíce oleje
4 lžíce horké vody
1 vanilkový cukr
4 vejce
hrst nasekaných ořechů
hrst rozinek
rostliný tuk
čokoláda
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Žloutky vyšleháme s cukrem, přimícháme po lžících olej a horkou vodu, přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy a rozinky, které jsme předtím namočili do rumu.
Formu na beránka vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, těsto vlijeme do spodního dílu formy, přiklopíme vrchním dílem, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C dozlatova (asi 40 minut).
Upečeného beránka vyklopíme, necháme vychladnout, pak polijeme čokoládou a necháme v chladu ztuhnout.
Velikonoční beránek
Velikonoční beránek