Kuchařské recepty pro každého

Vejce v želatině

Potřebujeme tyto suroviny:
5 vajec
250 g dietního salámu
1 sklenička tatarské omáčky
2 kusy sterilizované kapie
3 kyselé okurky
1 balíček práškové želatiny
vegeta
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vece uvaříme, oloupeme a nadrobno nakrájíme.
Nakrájíme i salám, kapie a okurky, přidáme tatarskou omáčku a promícháme.
Želatínu připravíme podle návodu na obalu a přidáme 1 až 2 čajové lžičky vegety.
Vlažnou želatínu nalijeme na připravenou směs a promícháme.
Směs nalijeme do formy na srnčí hřbet, dáme do ledničky ztuhnout aspoň na 4 hodiny, potom nakrájíme na plátky a můžeme podávat.
Vejce v želatině
Vejce v želatině