Kuchařské recepty pro každého

Vejce plněná houbami

Potřebujeme tyto suroviny:
200g čerstvých hub
sůl
4 vejce
20g másla
hořčice
cibule
tatarskou omáčku
listy hlávkového salátu nebo bramborový salát
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vejce uvaříme natvrdo, rozpůlíme, vyjmeme žloutky a smísíme je s nadrobno rozsekanými dušenými houbami a nastrouhanou cibulí.
Do směsi přidáme máslo a trochu hořčice, osolíme a hmotou naplníme bílky.
Půlky vajec vložíme na listy hlávkového salátu nebo na bramborový salát a zalijeme řídkou tatarskou omáčkou.
I do omáčky lze přidat podušené a jemně rozsekané houby.
Zdobíme petrželkou a podáváme s pečivem.
Vejce plněná houbami
Vejce plněná houbami