Kuchařské recepty pro každého

Večerní polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg cukety nebo dýně
1 kg mrkve
0,5 kg brambor
1 velká cibule
kelímek nízkotučné smetany na vaření
sůl
pepř
muškátový oříšek
pažitka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme nadrobno a na másle zesklovatíme.
Mrkev, brambory i cuketu (cuketu loupat nemusíme, dýni ano) nakrájíme na kousky, zalijeme 1,5-2 l vody a povaříme doměkka.
Ponorným mixerem rozmělníme dohladka, přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a krátce prohřejeme.
Porce polévky posypeme nasekanou pažitkou a/nebo krutony z pečiva.
Večerní polévka