Kuchařské recepty pro každého

Vdolky se skořicí

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g polohrubé mouky
0,25 l mléka
40 g droždí
2 lžíce cukru
1 vejce
sůl
tuk
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do vlahého mléka dáme lžíci cukru a lžičku mouky, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
Do mouky vyklepneme vejce, přidáme sůl a zbytek cukru, vlijeme připravený kvásek a dobře promícháme.
Pak přimícháme rozehřáté máslo, těsto vypracujeme dohladka, dáme do mísy, trochu posypeme moukou, překryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo.
Z vykynutého těsta nabíráme lžící kousky, na pomoučeném vále z nich děláme malé placky, které necháme nakynout a pak je smažíme v rozpáleném tuku po obou stranách dozlatova.
Horké vdolky posypeme skořicovým cukrem, ozdobíme lžičkou zakysané smetany a můžeme podávat.
Vdolky se skořicí
Vdolky se skořicí