Kuchařské recepty pro každého

Vdolky s ostružinovým krémem

Potřebujeme tyto suroviny:
2 dcl mléka
20 dkg másla
20 dkg mouky
4 vejce
na polevu: 10 dkg cukru + 20 dkg lesního ovoce + 1 citron + 1 sáček vanilkového cukru + špetka soli + 2 lžíce škrobové moučky
na pěnu: 2 dcl smetany + 10 dkg ostružin + 1 sáček vanilkového pudingového prášku připravovaného za studena + 2 polévkové lžíce bílého jogurtu + 10 dkg práškového cukru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mléko s máslem přivedeme k varu, přisypeme mouku, důkladně propracujeme a necháme vychladnout.
Potom do těsta vmícháme vajíčka.
Plech na pečení vysypeme moukou, položíme na něj vedle sebe kopečky těsta, dáme do trouby předehřáté na 200°C a upečeme dočervena.
Ovocnou polevu při pravíme následovně: jeden litr vody s cukrem a lesním ovocem přivedeme k varu.
Ochutíme nastrouhanou citrónovou kůrou, vanilkovým cukrem a špetkou soli, zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě a ještě jednou přivedeme k varu.
Na pěnu ušleháme šlehačku, přimícháme ostružiny, pudingový prášek, jogurt a práškový cukr.
Na upečené těsto položíme vrstvu ovocné pěny a před podáváním zalijeme polevou z lesního ovoce.
Vdolky s ostružinovým krémem
Vdolky s ostružinovým krémem