Kuchařské recepty pro každého

Vázané koláče

Potřebujeme tyto suroviny:
360 g hrubé mouky
400 g hladké mouky
400 g másla nebo Hery
2 vejce
špetka soli
kvásek: 14 lžic mléka
60 g droždí
6 kostek cukru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme vejce a vykynutý kvásek.
Vypracujeme těsto, které ihned rozválíme na plát silný asi 1 cm.
Ten rozkrájíme na čtverce o velikosti asi 5x5 cm.
Střed čtverců naplníme nádivkou a protilehlé rohy přitiskneme k sobě.
Koláče přeneseme na vymaštěný plech (klademe těsně vedle sebe), hodně je potřeme peroutkou namočenou v rozpuštěném másle je vydatně i po stranách potřeme, aby se k sobě nepřilepily.
Zvolna pečeme ve vyhřáté troubě.
Po upečení koláče potřeme rozpuštěným máslem, rumem a obalujeme je v moučkovém cukru spolu s vanilkovým cukrem.
Vázané koláče
Vázané koláče