Kuchařské recepty pro každého

Vánoční rybí polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
1,5l vody
hlava
ocas a vnitřnosti z jednoho kapra
100g kořenové zeleniny
asi 20g másla na osmažení zeleniny
50g másla
50g hladké mouky na jíšku
sůl
pepř
muškátový květ
připadně sekaná petrželka
1 žloutek a šálek mléka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné rybí zbytky uvaříme ve slané vodě do měkka.
Vývar přecedíme, zahustíme rúžovou jíškou a povaříme asi 15 minut.
Přidáme na másle osmaženou zeleninu, obrané maso z rybích zbytků, drobně rozkrájené vnitřnosti a vše ještě asi 10 minut povaříme.
Okořeníme špetkou tlučeného květu, mírně opepříme a podle chuti můžeme přidat i sekanou petrželku a polévku zjemnit žloutkem rozkvedlaným v mléce.
Vánoční rybí polévka