Kuchařské recepty pro každého

Vánoční kapr

Potřebujeme tyto suroviny:
4 porce kapra po 150 g
80 g másla na smažení
sůl
citron
petrželka
lžička kaparů
2 natvrdo uvařená vejce
40 g másla na zjemnění šťávy
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Porce kapra osolíme, na vrchní straně uprostřed nařízneme a do zářezů vložíme dílek citronu.
Takto připraveného kapra pečeme v pánvi na másle 12 až 15 minut.
Upečeného kapra rovnáme do mísy a posypeme sekanou petrželkou a nadrobno rozsekanými vejci.
Šťávu z pečeného kapra zjemníme máslem, přidáme nadrobno rozsekané kapary, zakapeme citronovou šťávou, krátce povaříme a přelijeme tím kapra upraveného na míse.
Vánoční kapr
Vánoční kapr