Kuchařské recepty pro každého

Vánoční broskvová bowle

Potřebujeme tyto suroviny:
1 broskvový kompot (cca 1 kg)
5 dkg pískového cukru
4 cl koňaku
šťáva z jednoho pomeranče
2 l bílého vína
šťáva z kompotu
láhev sodovky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kompotované broskve nakrájíme na větší kostky, dáme do větší skleněné nádoby, prosypeme cukrem a nalijeme na ně koňak, pomerančovou šťávu a tolik vína, aby byly potopeny, a postavíme nádobu na 90 minut do chladna (občas směs zamícháme).
Pak podle chuti přidáme šťávu z kompotu a zbytek dobře vychlazeného vína, zamícháme a dáme opět do chladna.
Před samotným podáváním přilijeme vychlazenou sodovku.
Vánoční broskvová bowle
Vánoční broskvová bowle