Kuchařské recepty pro každého

Valašský kontrabáš

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg brambor
500 g pohanky
300–400 g uzeného bůčku
1 cibule
3-4 stroužky česneku
1 lžička majoránky
sádlo
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pohanku uvaříme podle návodu na obalu.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme.
V pánvi na rozpáleném sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
Po 3-4 minutách přidáme na kostičky nakrájený bůček a o chvíli později uvařenou pohanku.
Sundáme z ohně, přidáme brambory a majoránku, promícháme a dochutíme solí a pepřem.
Tuto směs dáme do vymazaného pekáče a zapečeme v troubě při 190-200°C přibližně pět minut.
Valašský kontrabáš podáváme nejlépe se zakysaným zelím.
Valašský kontrabáš
Valašský kontrabáš