valasska-kyselica-kyselacka
Valašská kyselica (kyselačka)

Valašská kyselica (kyselačka)


Potřebujeme tyto suroviny:
• 350 g kysaného zelí
• 300 g brambor
• 300 g klobásy
• 250 ml mléka
• 60 g hladké mouky
• sůl
• mletý černý pepř
• 4 bobkové listy
• 7 kuliček celého pepře
• 3 kuličky nového koření
• cca 0,5 l nálevu z kysaného zelí
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme zvlášt.
Nálev ze zelí dáme do hrnce, naředíme do potřebného množství vodou, přidáme pokrájené kysané zelí, klobásu nakrájenou na kolečka a koření a vaříme asi 30 minut.
Během varu přidáme do polévky i předem uvařené brambory.
Mouku rozmícháme v mléce, zvolna vlijeme do polévky, řádně promícháme a ještě asi 10 minut povaříme.
zpět na seznam receptů