Kuchařské recepty pro každého

Valašská kyselica (kyselačka)

Potřebujeme tyto suroviny:
350 g kysaného zelí
300 g brambor
300 g klobásy
250 ml mléka
60 g hladké mouky
sůl
mletý černý pepř
4 bobkové listy
7 kuliček celého pepře
3 kuličky nového koření
cca 0,5 l nálevu z kysaného zelí
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme zvlášt.
Nálev ze zelí dáme do hrnce, naředíme do potřebného množství vodou, přidáme pokrájené kysané zelí, klobásu nakrájenou na kolečka a koření a vaříme asi 30 minut.
Během varu přidáme do polévky i předem uvařené brambory.
Mouku rozmícháme v mléce, zvolna vlijeme do polévky, řádně promícháme a ještě asi 10 minut povaříme.
Valašská kyselica (kyselačka)