Kuchařské recepty pro každého

Valašská fazolová kyselica

Potřebujeme tyto suroviny:
150 g uzeného bůčku
1 klobáska
120 g drobných fazolí
1 a 1/4 l vody
0,25 l kysané smetany
lžíce hladké mouky
cibule
sůl
paprika mletá
bobkový list
nové koření
černý pepř
česnek
ocet
špetka cukru
slanina
pažitka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Předem namočené fazole dáme vařit spolu s uzeným bůčkem, cibulí, novým kořením, bobk.listem a černým pepřem.
Až budou fazole uvařené, vyjmeme maso, nakrájíme ho na kostičky a přidáme zpět k fazolím.
Uvařenou cibuli rozkrájíme nadrobno a také jí vrátíme zpět k fazolím.
Vyjmeme koření, k fazolím a masu přidáme zakysanou smetanu rozmíchanou s moukou, malé kostičky rozškvařené slaninky a na půlkolečka rozkrájenou klobásu, osolíme a povaříme.
Dochutíme rozetřeným česnekem, mletou paprikou, mletým pepřem, pažitkou, špetkou cukru a troškou octa.
Valašská fazolová kyselica