Kuchařské recepty pro každého

Valašská drštková polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
drštky
cibule
mrkev
petržel
celer
česnek
2 kostky masoxu
bobkový list
nové koření
sůl
pepř
vegeta,chili paprička
majoránka
mouka
sádlo
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Celé nenakrájené drštky vaříme 3x po deseti minutách v osolené vodě.
Po vychladnutí nakrájíme na tenké proužky nebo kostky.
Cibuli zpěníme na sádle a mícháme do mírného zhnědnutí, pak přidáme sladkou papriku a jemně orestujeme.
Přidáme nakrájené drštky a orestujeme.
Potom zalijeme vroucí vodou, přidáme koření a necháme vařit, než drštky změknou.
V druhém hrnci si uvaříme zeleninu a přidáme masox.
Po uvaření scedíme a vývar přilejeme k polévce.
Jemně zahustíme a nechame povařit, dokud mastná kola nevystoupí nahoru (asi po 10ti minutách).
Nejlépe polévka chutná druhý den.
Valašská drštková polévka