valasska-bramboracka-se-spekem-a-klobasou
Valašská bramboračka se špekem a klobásou

Valašská bramboračka se špekem a klobásou


Potřebujeme tyto suroviny:
• 200 g špeku
• 200 g klobásy
• 400 g brambory
• 100 g sýra na strouhání
• 750 ml vývaru
• 500 ml mléka
• 1 velká cibule
• 2 malé řapíkaté celery
• 2 střední mrkve
• chilli papričky
• 1 lžíce hladké mouky
• sůl
• mletý pepř
• vegeta
• pažitka
• olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na trošce oleje osmahneme na kostičky nakrájený špek, přidáme nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou klobásu.
Vše opečeme, zaprášíme moukou a po krátkém osmahnutí zalijeme vývarem.
Za stálého míchání přivedeme k varu, vložíme na kostičky nakrájené brambory, mrkev a celer, přidáme celou nebo mletou chilli papričku, přilijeme mléko a provaříme.
Nakonec do hotové polévky přidáme nastrouhaný sýr a nakrájenou pažitku.
zpět na seznam receptů