Kuchařské recepty pro každého

Valašská bramboračka se špekem a klobásou

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g špeku
200 g klobásy
400 g brambory
100 g sýra na strouhání
750 ml vývaru
500 ml mléka
1 velká cibule
2 malé řapíkaté celery
2 střední mrkve
chilli papričky
1 lžíce hladké mouky
sůl
mletý pepř
vegeta
pažitka
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na trošce oleje osmahneme na kostičky nakrájený špek, přidáme nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou klobásu.
Vše opečeme, zaprášíme moukou a po krátkém osmahnutí zalijeme vývarem.
Za stálého míchání přivedeme k varu, vložíme na kostičky nakrájené brambory, mrkev a celer, přidáme celou nebo mletou chilli papričku, přilijeme mléko a provaříme.
Nakonec do hotové polévky přidáme nastrouhaný sýr a nakrájenou pažitku.
Valašská bramboračka se špekem a klobásou