Kuchařské recepty pro každého

Vaječná polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
8 vajec uvařených natvrdo
3 velké brambory
1 vejce syrové
100 g mascorpone
200 ml smetany
sůl
bílý pepř
1 lžíce octa
1 lžíce najemno nakrájené pažitky
špetka chilli
1 sáček mexických ostrých nachos
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, dáme do cca 800 ml vroucí osolené vody a uvaříme doměkka.
Vejce rozkrojíme na poloviny, vyndáme z nich žloutek a přidáme k uvařeným bramborům.
Základ polévky rozmixujeme s maskorpone na jemný krém, za stálého míchání přivedeme opět k varu a vmícháme do ní rozkvedlané vejce.
Až se vejce srazí, dochutíme solí, pepřem a octem.
Pak polévku zjemníme smetanou a krátce povaříme.
Porce polévky posypeme najemno nasekanými bílky a pažitkou a podáváme s nachos posypanými chilli.
Vaječná polévka