Kuchařské recepty pro každého

Uzený vývar s bramborami a kroupami

Potřebujeme tyto suroviny:
1 uzené koleno
100 g kořenové zeleniny
60 g krup
2 oloupané pokrájené brambory
1 cibule
sůl
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
1 lžička celého pepře
1 řapík celeru
1 stroužek česneku
2 lžíce sekané pažitky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Koleno dáme do studené vody, přivedeme k varu, vroucí vodu slijeme, maso zalijeme znovu studenou vodou, přidáme čtvrtky cibule a koření a vaříme.
Kroupy propereme a v osolené vodě uvaříme.
Nakrájíme zeleninu.
Až je maso měkké, necháme vychladnout, pak obereme a nakrájíme.
Vývar přecedíme do čistého hrnce a doplníme vodou asi na 1,25 litru, přidáme brambory a zeleninu kromě řapíkatého celeru a vaříme.
Až jsou brambory i zelenina měkké, přidáme utřený česnek, celer, maso, kroupy, sůl a bylinky.
Uzený vývar s bramborami a kroupami