• 4 uzené filety ze pstruha bez kůže
• 60 g řeřichy
• 1 malá čekanka radicchio (natrhaná na kousky)
• 2 zralé hrušky
• 2 lžíce citrónové šťávy
• 2 lžíce olivového oleje
• 2 lžičky strouhaného křenu
• 3 lžíce zakysané smetany
• sůl
• pepř
Řeřichu a čekanku radicchio dáme do misky.
Filety ze pstruha nakrájíme na nudličky a přidáme do misky.
Hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky.
Dáme je do jiné misky, pokapeme polovinou citrónové šťávy a promícháme.
Hrušky pak přidáme do salátu.
Zbývající citrónovou šťávu smícháme s olivovým olejem, dle chuti osolíme a opepříme a nalijeme na salát.
Promícháme a upravíme do salátové mísy.
Křen smícháme se zakysanou smetanou a naneseme na salát.
Podáváme s krajíčky chleba s máslem.