Kuchařské recepty pro každého

Uzený pstruh s hruškami

Potřebujeme tyto suroviny:
4 uzené filety ze pstruha bez kůže
60 g řeřichy
1 malá čekanka radicchio (natrhaná na kousky)
2 zralé hrušky
2 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky strouhaného křenu
3 lžíce zakysané smetany
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Řeřichu a čekanku radicchio dáme do misky.
Filety ze pstruha nakrájíme na nudličky a přidáme do misky.
Hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky.
Dáme je do jiné misky, pokapeme polovinou citrónové šťávy a promícháme.
Hrušky pak přidáme do salátu.
Zbývající citrónovou šťávu smícháme s olivovým olejem, dle chuti osolíme a opepříme a nalijeme na salát.
Promícháme a upravíme do salátové mísy.
Křen smícháme se zakysanou smetanou a naneseme na salát.
Podáváme s krajíčky chleba s máslem.
Uzený pstruh s hruškami
Uzený pstruh s hruškami