Kuchařské recepty pro každého

Uzené maso na pórku

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g uzeného masa
4 pórky
4 vejce
150 g zakysané smetany
50 g tvrdého sýra
sůl
pepř
majoránka
muškátový oříšek
máslo na vymazání formy
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pórek očistíme, nakrájíme na krátké špalíčky a dáme do vroucí osolené vody.
Na mírném ohni vaříme 5 minut.
Potom pórek zcedíme.
Zakysanou smetanu rozšleháme s vejci, strouhaným sýrem, solí, pepřem, majoránkou a muškátovým oříškem.
Zapékací misku vymažeme máslem, rozložíme do ní pórek, který posypeme na kostičky nakrájeným uzeným masem a vše zalijeme rozšlehanou smetanovou směsí.
Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.
Uzené maso na pórku
Uzené maso na pórku