Kuchařské recepty pro každého

Uzenářské vepřové maso v římském hrnci

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g prorostlého vepřového ramínka
100 g anglické slaniny
150 g měkkého salámu
2 cibule
1 malá sklenice kečupu
3 lžíce sojové omáčky
hořčice
mletá paprika
mletý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na menší řízky, naklepeme, okořeníme, osolíme a potřeme hořčicí.
Na dno římského hrnce rozložíme plátky cibule, na ni dáme na silnější plátky nakrájenou slaninu, masové řízky, plátky salámu a vše opakujeme, dokud nespotřebujeme suroviny.
Poslední vrstvu tvoří cibule.
Vše zalijeme kečupem smíchaným se sojovou omáčkou, hrnec uzavřeme, vložíme do studené trouby, teplotu nastavíme na 200°C a pečeme asi 80 minut.
Podáváme s vařenými bramborami.
Uzenářské vepřové maso v římském hrnci
Uzenářské vepřové maso v římském  hrnci