Kuchařské recepty pro každého

Uzená zelňačka s fazolemi

Potřebujeme tyto suroviny:
200 ml šlehačky
1 uzené koleno
2 l zelenin. vývaru
200 g červených fazolí
1 cibule
150 g ostr. klobásy
4 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
1 sklenice kysaného zelí
sůl
pepř
paprika sladká
trocha tymiánu
chilli
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Fazole namočíme do vody.
Kyselé zelí necháme okapat.
Klobásu oloupeme a nakrájíme na kousky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Vepřové uzené koleno očistíme, vložíme do studené vody a zvolna vaříme do poloměkka.
Potom vývar slijeme a dále ho nepoužíváme.
Do zeleninového vývaru vložíme poloměkké uzené koleno a fazole.
Vaříme doměkka.
Měkké koleno obereme, libové maso nakrájíme na kousky a vrátíme zpět do polévky.
Z másla, mouky a cibule připravíme jíšku.
Polévku zahustíme, vložíme zelí a nakrájenou klobásu.
Okořeníme chilli, paprikou a tymiánem.
Osolíme a opepříme.
Vaříme ještě asi 15 minut.
Nakonec polévku zjemníme smetanou.
Hustou uzenou zelňačku s fazolemi podáváme s pečivem.
Uzená zelňačka s fazolemi