Kuchařské recepty pro každého

Utopenci s feferonkou

Potřebujeme tyto suroviny:
8 špekáčků
2 středně velké cibule
4 feferonky
2 díly octa
1 díl vody
sůl
5 zrnek pepře
5 zrnek nového koření
3 bobkové listy
1-2 lžičky oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Připravíme nejprve lák na utopence: osolenou vodu svaříme s kořením, přilijeme ocet, necháme přejít varem a dáme vychladit.
Zatímco lák chladne, oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka, pak oloupeme i špekáčky a na koncích je trochu nařízneme.
Špekáčky skládáme do větší sklenice, mezi ně dáváme kolečka cibule, feferonky a nakonec zalijeme vychladlým lákem a troskou oleje.
Necháme uležet v chladnu alespoň týden.
Utopenci s feferonkou
Utopenci s feferonkou