Kuchařské recepty pro každého

Ukrajinský guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g zadního hovězího masa
80 g rajčatového protlaku
100 g sladkokyselých okurek
1 dl bílého vína
150 g cibule
2 stroužky česneku
4 dl vývaru
30 g hladké mouky
20 g oleje
sůl
petrželová nať
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zpěníme, přidáme nakrájené maso, orestujeme, osolíme, přidáme rozetřený česnek, zalijeme částí vývaru a dusíme do poloměkka.
Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme protlak, znovu osmahneme, zalijeme vývarem, promícháme a dusíme do měkka.
Před koncem přidáme nakrájené okurky, zalijeme vínem, osolíme a ještě krátce povaříme.
Při podávání posypeme petrželovou natí.
Ukrajinský guláš
Ukrajinský guláš