Kuchařské recepty pro každého

Ukrajinská rybářská polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg karasů
0,5 kg brambor
2 cibule
3 stroužky česneku
3 bobkové listy
sůl
mletý pepř
čerstvý kopr
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ryby očistíme, vykucháme a dobře promyjeme.
Brambory nakrájíme na kostky a dáme vařit do 2 litrů osolené vody.
Po 15 minutách varu přidáme celé ryby, cibuli nakrájenou nadrobno, rozetřený česnek, bobkový list, pepř, kopr nasekaný najemno a vaříme dalších 20 minut.
Potom ryby vyjmeme, brambory v polévce trochu pomačkáme tak, aby ještě zbyly i kousky, nalijeme do hlubokých talířů a do každého vložíme celou rybu.
Ukrajinská rybářská polévka