Kuchařské recepty pro každého

Úhoř obložený vejci

Potřebujeme tyto suroviny:
1 úhoř
4 vařená vejce
2 citróny
100 g másla
strouhanka
trochu hovězího vývaru
sůl
křen
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Staženého úhoře nakrájíme na asi 4 cm dlouhé válečky, osolíme a asi půl hodiny necháme odležet.
Dílky úhoře střídavě s plátky citrónu napichujeme na jehlu, zakapeme citrónovou šťávou a pečeme na másle za stálého polévání hovězím vývarem.
Upečeného úhoře posypeme na másle osmaženou strouhankou a necháme krátce zapéci.
Pak stáhneme z jehel, narovnáme na mísu, obložíme vařenými brambory a natvrdo vařenými plátky vajec a podáváme se strouhaným křenem a hlávkovým salátem.
Úhoř obložený vejci
Úhoř obložený vejci