Kuchařské recepty pro každého

Úhoř na šalvěji

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g úhoře
sůl. šalvěj
2 rohlíky
80 g másla
strouhanka
citrónová šťáva
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Asi 3 cm dlouhé porce úhoře osolíme a posypeme sušenou, najemno drcenou šalvějí.
Rybu navlékáme na jehly střídavě s dílky rohlíků.
Na dno pekáčku dáme trochu vody, vložíme rybu na jehle a za pravidelného potírání rozpuštěným máslem pečeme asi 20 minut v dobře vyhřáté troubě.
Upečeného úhoře a rohlíky naklademe do vypečené šťávy, posypeme strouhankou a prudce opečeme.
Před podáváním pokapeme citrónovou šťávou.
Úhoř na šalvěji
Úhoř na šalvěji