Kuchařské recepty pro každého

Úhoř dušený s bylinkami

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g úhoře
40 g másla
1,5 dcl bílého vína
šťáva z 1 citrónu
2 žloutky
sůl
pepř
máta
kerblík
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěného úhoře naporcujeme, osolíme, opepříme, vložíme do kastrolku s rozpuštěným máslem, nasekanými bylinkami a dusíme asi 12 minut.
Pak zalijeme vínem, doplníme vodou tak, aby porce byly potopeny, a dusíme doměkka (asi 10 minut).
Měkké maso přeložíme do mělké mísy.
Žloutky smícháme s cirónovou šťávou, postupně přidáváme horký vývar z úhoře, osolíme, opepříme, dobře rozšleháme, nalijeme na úhoře a vychladíme.
Úhoř dušený s bylinkami
Úhoř dušený s bylinkami