Kuchařské recepty pro každého

Uherský guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
hovězí maso přední
tuk
cibule
sůl
paprika mletá
kmín
pepř mletý
voda pitná
mouka hladká
rajčata oloupaná
paprikové lusky
čerstvé brambory oloupané
majoránka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Opláchnuté maso nakrájíme na kostky.
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, osmažíme na tuku dorůžova a v tomto základu za stálého míchání opečeme osolené hovězí maso.
Přidáme papriku, zamícháme a zalijeme malým množstvím vlažné vody.
Okořeníme pepřem a kmínem, přikryjeme poklicí a dusíme.
K téměř měkkému hovězímu masu přidáme opláchnuté brambory nakrájené na čtvrtky a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a paprikové lusky.
Guláš zahustíme zásmažkou připravenou z tuku a z mouky a dovaříme do měkka.
Okořeníme drcenou majoránkou, podle potřeby přisolíme a ještě krátce podusíme.
Uherský guláš
Uherský guláš