Kuchařské recepty pro každého

Uherská paštika z husích jater

Potřebujeme tyto suroviny:
husí játra
husí sádlo
2 vaječné žloutky
cibule
pepř
hořčice
citronová šťáva
ocet
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pokud seženeme husí játra (například v obchodech se zvěřinou), vyrobit si z nich můžeme paštiku.
Husí játra necháme na husím sádle a ?trochy vodě? asi hodinu dusit.
Dáme je pak vystydnout.
Prolisujeme, přidáme prolisované 2 vařené žloutky, trochu strouhané cibule, čerstvě mletý pepř i pár kuliček celého pepře, hořčici, citrónovou šťávu, ocet a sůl.
Vše dobře promícháme, vložíme do formy ?srnčí hřbet?, kterou dáme do většího kastrolu s vodou.
Necháme 3 hodiny vařit, načež paštiku dáme vychladnout.
Uherská paštika z husích jater
Uherská paštika z husích jater