Kuchařské recepty pro každého

Tyrolské knedlíky

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g housek
400 g slaniny
100 g domácí klobásy
1 cibule
5 vajec
250 ml mléka
sádlo
sůl
trocha mouky
1 lžíce nakrájené petrželky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na sádle, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a klobásu a orestujeme.
Vejce rozmícháme v mléce, osolíme a nalijeme na housky nakrájené na kostičky.
Přidáme orestovanou cibuli se slaninou a klobásou, nasekanou petrzelku a trochu mouky, promícháme a necháme 10 minut odpočinout.
Z těsta vytvarujeme kulaté knedlíky, které dáme do vroucí osolené vody a vaříme na mírném ohni.
Až vyplavou na hladinu (cca 10 minut), knedlíky vyjmeme z vody a necháme okapat.
Tyrolské knedlíky podáváme buď samotné s osmaženou cibulí a slaninou nebo se zelím nebo také jako přílohu k omáčkám nebo (pokud je uděláme menší) i do polévky.
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky