Kuchařské recepty pro každého

Tvarožník

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g polohrubé mouky
půl balíčku prášku do pečiva
75 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
špetka soli
1 vejce
strouhaná kůra z poloviny čistého citronu
150 g změklého másla
na tvarohovou náplň: 1 balíček pudinku s vanilkovou příchutí + 500 g měkkého tvarohu plnotučného + 125 g cukru + 1 balíček vanilkového cukru + 4 vejce + 150 g rozpuštěného a zchlazeného másla
20 g mandlových lupínků na ozdobu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Náplň připravíme tak, že pudingový prášek dobře rozmícháme s tvarohem, cukrem a vanilkovým cukrem.
Pak přidáme vejce a tekuté vychladlé máslo a vše dobře utřeme, aby náplň byla hladká.
Na vále smícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva.
Přidáme cukr, vanilkový cukr, sůl, vejce, citrónovou kůru a máslo a vše ručně vypracujeme na hladké těsto.
Pokud se těsto lepí, dáme ho na chvíli do lednice.
Těsto vyválíme a vyformujeme na dno dortové formy (průměr 26 cm) a následně pak prsty vymačkáme po stěně okraj asi 3 cm vysoký.
Dno těsta několikrát propícháme vidličkou.
Náplň nalijeme do formy na připravené těsto, posypeme mandlovými lupínky, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 60 minut při 200°C.
Tvarožník
Tvarožník