Kuchařské recepty pro každého

Tvarohový štrůdl

Potřebujeme tyto suroviny:
1 balení listového těsta
5 jablek
20 g tvarohu
1 lžíce mleté skořice
2 lžíce krystalového cukru
1 žloutek
5 polévkových lžic másla
40 g strouhanky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Těsto rozválíme do tenka, posypeme ho jemně strouhankou, na ni dáme nastrouhaná a vymačkaná jablka, dále tvaroh a opět zasypeme strouhankou.
Pak těsto zavineme, dáme na pečícím papírem vyložený plech, závin potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 20 minut.
Pak necháme vychladnout.
Před podáváním tvarohový štrůdl nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem.
Tvarohový štrůdl
Tvarohový štrůdl