Kuchařské recepty pro každého

Tvarohový pohár

Potřebujeme tyto suroviny:
9 listů želatiny
500 g tvarohu (40%)
250 ml mléka
špetka soli
4 lžíce šťávy z černého rybízu
3 lžíce citronové šťávy
50 g moučkového cukru
80 g jemné hořké čokolády
jemně strouhané
1 lžíce lískových oříšků
na zdobení: třešně + trochu šlehačky + čokoládové hoblinky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Želatinu dáme do studené vody nabobtnat.
Tvaroh, mléko a sůl vyšleháme do lehkého krému.
Ze želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a rozpustíme ji ve 4 lžících vařící vody.
Přidáme tvarohový krém a dobře rozmícháme.
Krém rozdělíme na tři části.
První část krému ochutíme šťávou z černého rybízu, osladíme a rozdělíme do pohárů.
Druhou část ochutíme citronovou šťávou, osladíme a přilijeme do pohárů.
Třetí část krému smícháme s čokoládou, strouhanými oříšky a cukrem a utvoříme třetí vrstvu.
Dáme vychladit.
Tvarohový pohár před podáváním ozdobíme šlehačkou, třešněmi a čokoládovými hoblinami.
Tvarohový pohár
Tvarohový pohár