Kuchařské recepty pro každého

Tvarohové suflé

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g tvarohu
3 vejce
3 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli
1 hrnek jahod
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Tvaroh se žloutky a moučkovým cukrem utřeme dohladka.
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do tvarohu.
Směs rozdělíme do čtyř zapékacích misek vymazaných máslem a vysypaných moukou, do vyššího pekáče dáme vodu, postavíme do ní hrnky, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 250°C asi 20 minut do zezlátnutí povrchu.
Během pečení nakrájíme jahody na kousky, zasypeme vanilkovým cukrem a za občasného zamíchání svaříme na hustou omáčku.
Horké tvarohové suflé ihned po upečení polijeme horkými jahodami, ozdobíme lístkem máty a podáváme.
Tvarohové suflé
Tvarohové suflé