Kuchařské recepty pro každého

Tvarohové noky s ovocnou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g tvarohu
50 g másla
3 vejce
2 lžíce krupice
2 lžíce hrubé mouky
strouhanka
sůl
máslo
d6em
smetana
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V míse utřeme změklý tuk s tvarohem, přidáme špetku soli, vejce, krupici a hrubou mouku.
Podle potřeby zahustíme prosátou strouhankou, až vznikne vláčné těsto, které dobře promícháme.
Lžicí namáčenou ve vlažné vodě vykrajujeme z těsta podlouhlé noky, vkládáme je do vroucí mírně osolené vody a vaříme 6-8 minut.
Uvařené noky vyndáme, necháme okapat a pokapeme rozehřátým máslem.
Tvarohové noky podáváme teplé, přelité ovocnou omáčkou (kterou připravíme tak, že postupně rozmícháme džem se smetanou).
Tvarohové noky s ovocnou omáčkou
Tvarohové noky s ovocnou omáčkou