Kuchařské recepty pro každého

Tvarohová žemlovka s rozinkami

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g housek
6 dcl mléka
400 g tvarohu
150 g másla
2 vejce
50 g rozinek
150 g moučkového cukru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Housky nakrájíme na tenké plátky a lehce polijeme mlékem s rozšlehaným vejcem.
Tvaroh utřeme s rozinkami a dvěma třetinami cukru.
Nákypovou formu vymažeme máslem, vyložíme vrstvou zvlhčených žemlí, potřeme polovinou připraveného tvarohu, dáme opět vrstvu housek a druhou část tvarohu.
Na to poklademe kousky másla a pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě.
Upečené pocukrujeme a můžeme podávat.
Tvarohová žemlovka s rozinkami
Tvarohová žemlovka s rozinkami