Kuchařské recepty pro každého

Tvarohová buchta

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g tvarohu
půl kostky másla
3 vejce
4 lžíce hrubé mouky
15 dkg cukru krupice
1 prášek do pečiva
4-5 lžic rozinek
citrónová kůra z půlky citrónu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z bílků ušleháme tuhý sníh.
V druhé misce do sebe zašleháme všechny ostatní suroviny a rozinky přidáme jako poslední.
Do vyšlehaného těsta postupně vařečkou vmícháme sníh z bílků, hotové těsto nalijeme do dortové formy vymazané sádlem a vysypané hrubou moukou a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 35-40 minut (při pečení buchta pěkně naběhne, ale při chladnutí trochu klesne - tak to má být).
Tvarohovou buchtu necháme chvíli vychladnout a podáváme.
Tvarohová buchta
Tvarohová buchta