Kuchařské recepty pro každého

Tvarohová bábovka

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g tvarohu
250 g másla
250 g cukru krupice
4 vejce
1 citrón
1 vanilkový cukr
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
máslo a hrubá mouka na vymazání formy
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Žloutky, cukr, změklé máslo třeme do pěny a postupně přidáváme tvaroh a citrónovou šťávu, pak přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto dáme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě na 200°C pozvolna asi 1 hodinu.
Pro vyzkoušení, zda je již bábovka hotová, zapíchneme suchou špejli do těsta a hned vyndáme - pokud na špejli neulpěly žádné drobečky je upečená.
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka