Kuchařské recepty pro každého

Tuniský tažin

Potřebujeme tyto suroviny:
1 středně velká skopová plec
2 velké cibule
8 vajec
100-150g strouhanky
2 svazky petrželové nati
100g strouhaného parmezánu
1 rajčatový koncentrát
mletá skořice
olivový olej
sušené okvětní lístky růží (lze zakoupit ve specializovaných prodejnách potravin)
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso očistíme, vykostíme, ale nezbavujeme tuku.
Pak jej nameleme na hrubo.
V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej a poté vložíme maso.
Po chvilce přidáme nahrubo nasekané cibule a velkou lžíci tomatového koncentrátu, poté jednu vrchovatou kávovou lžičku mleté skořice a dvě lžičky nadrolených růžových lístků.
Osolíme a opepříme podle chuti a nakonec trochu podlijeme vodou a dusíme 20 minut v papiňáku nebo 45 minut v normálním hrnci.
Potom nádobu odkryjeme a ještě dusíme asi 5 minut, než se vypaří přebytečná tekutina.
Necháme vychladnout.
Ušleháme vejce a nalijeme je na vychladlou masovou směs.
Přidáme nasekanou petrželku, parmezán a strouhanku, kávovou lžičku skořice a dvě lžičky růžových lístků.
Dochutíme solí a pepřem a pečlivě promícháme.
Směs přendáme do kameninové nebo skleněné zapékací nádoby a vložíme do trouby, kde pečeme na střední teplotu přibližně 30 minut.
Koláč by měl zůstat vláčný.
Podávat můžeme teplé i studené.
Tuniský tažin
Tuniský tažin