Kuchařské recepty pro každého

Tuňáková omáčka s rajčaty

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g tuňáka v plechovce
500 g velkých červených rajčat
250 g celozrnných špaget
2 lžíce extra virgin olivového oleje
2 lžíce ančoviček
1 lžíce mletého česneku
1/4 lžičky mleté sladké papriky
čerstvá bazalka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V hrnci s dostatečným množstvím vody uvaříme špagety "al dente" (občas zamícháme).
Na rozehřátém oleji osmahneme česnek.
Až zbělá a začne vonět, přidáme asi na 30 sekund ančovičky.
Dále přidáme tuňáka a rajčata nakrájená na kostičky a vaříme, dokud se konzistence nezmění v omáčku (cca 8 minut).
Při podávání na porce špaget dáme trochu tuňákové omáčky s rajčaty a ozdobíme lístky bazalky.
Tuňáková omáčka s rajčaty
Tuňáková omáčka s rajčaty