Kuchařské recepty pro každého

Trnkový likér II

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg trnek (nejlépe mrazem přešlých)
1 smotek skořice
5 hřebíčků
1 l ginu
50 dkg cukru (svařeného v 0,33 l vody)
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Trnky omyjeme, rozmačkáme v hrnci, vybereme asi 5 pecek a ty roztlučeme.
Vše vložíme do 3–5 litrové láhve, zalijeme ginem, přidáme skořici a hřebíčky, uzavřeme a necháme 10 dní louhovat na okně.
Pak scedíme přes plátno, do směsi přilijeme vychladlou cukrovou vodu, dobře promícháme a necháme ještě alespoň 1 den ustát.
Pak likér stáčíme do láhví, které dobře uzavřeme.
Trnkový likér II
Trnkový likér II