Kuchařské recepty pro každého

Trnková omáčka s uzeným masem a houskovým knedlíkem

Potřebujeme tyto suroviny:
půl kelímku povidel
1 l vývaru
3 lžíce hladké mouky
citrónová kůra
skořice
cukr
sůl
400 g uzené krkovičky
houskové knedlíky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Švestková povidla rozvaříme ve vývaru, přidáme 200 ml vody smíchané s hladkou moukou, přisladíme, dochutíme citrónovou kůrou a trochou skořice a vaříme do zhoustnutí (asi 15 minut).
Uzenou krkovičku nakrájíme na plátky, napaříme i s knedlíkem a při podávání přelijeme trnkovou omáčkou.
Trnková omáčka s uzeným masem a houskovým knedlíkem
Trnková omáčka s uzeným masem a houskovým knedlíkem