Kuchařské recepty pro každého

Trhanec s borůvkami

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g hladké mouky
400 ml mléka
5 vajec
2 vanilkové cukry
2 špetky skořice
50 g rozinek
špetka kypřícího prášku
špetka soli
100 g másla 50 g mandlí
8 lžic moučkového cukru
borůvky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, sůl, skořici a rozinky.
Těsto necháme odstát půl hodiny.
Na rozpuštěné máslo v pánvi odléváme jednotlivé porce, které zasypáváme sekanými mandlemi.
Při otočení těsto potrháme, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.
Podáváme s rozmačkanými teplými borůvkami a posypaný moučkovým cukrem.
Trhanec s borůvkami
Trhanec s borůvkami