Kuchařské recepty pro každého

Třešňový zákusek se želatinou

Potřebujeme tyto suroviny:
2 hrnky čerstvých třešní
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hrubé mouky
1 vejce
2 balení želatiny
1 hrnek pískového cukru
1 hrnek mléka
půl hrnku oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Smícháme polohrubou mouku s hrubou moukou, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva, přidáme olej, vejce a mléko a vymícháme.
Těsto vylijeme na plech a upečeme v troubě při teplotě 180°C (asi 20 minut).
Na upečené těsto poklademe rozpůlené třešně, zalijeme červenou želatinou připravenou podle návodu a necháme ztuhnout.
Třešňový zákusek se želatinou
Třešňový zákusek se želatinou