Kuchařské recepty pro každého

Třešňové rizoto

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g rýže
500 g třešní
1 svazek jarní cibulky
1 lžíce olivového oleje
1,25 l zeleninového vývaru
5 lžic smetany ke šlehání
sůl
pepř
tvrdý sýr (parmazán)
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Třešně zbavíme stopek, opláchneme, vypeckujte a na rozehřátém oleji krátce osmažíme.
Pak přidáme rýži, osolíme a opepříme, promícháme, zalijeme 200 ml vývaru a za stálého míchání necháme odpařit.
Až rýže vsákne vývar, přidáváme po částech další vývar a vždy ho necháme vsáknout (celkem asi 20 minut).
Jarní cibulky očistíme, nakrájíme nadrobno a 5 minut před koncem varu přidáme spolu se smetanou k rizotu.
Porce třešňového rizota posypeme hoblinkami parmazánu a ihned podáváme.
Třešňové rizoto
Třešňové rizoto