Kuchařské recepty pro každého

Třešňové knedlíky z tvarohového těsta

Potřebujeme tyto suroviny:
170 g hrubé mouky
1 dcl mléka
40 g měkkého tvarohu
1 vejce
sůl
cukr
máslo
500 g třešní
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Máslo utřeme se špetkou soli, přidáme vejce, mouku a mléko a vypracujeme těsto.
To vyválíme na zhruba 1 cm silný plát, který nakrájíme na čtverečky.
Do každého čtverečku zabalíme 3-5 vypeckovaných třešní a vytvoříme z něj knedlík.
Třešňové knedlíky vaříme v osolené vodě cca 8 minut.
Hotové třešňové knedlíky podáváme posypané cukrem a zalité máslem.
Třešňové knedlíky z tvarohového těsta
Třešňové knedlíky z tvarohového těsta